hgs  eokul   lgs   kyk  
  19.04.2024  

E Devlet şifresi ile KPSS sınav başvurusu yap



KPSS başvuru kayıt için haberimize bakınız.Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans sınav giriş belgesi dökümü almak için ÖSYM'nin resmi sayfası "ais.osym.gov.tr" adresi üzerinden ulaşım sağlanacak. KPSS ücreti ne kadar, hangi bankaya yatırılacak, başvuru şartları nelerdir? gibi sorular adaylar tarafından büyük merak konusu. KPSS'ye lisans düzeyinde katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları sisteme yansıtıldı. İşte KPSS başvuru işlemleri ve ayrıntılarının tümü...

E Devlet şifresi ile KPSS sınav başvurusu yapmak için tıklayınız

KPSS lisans sınav giriş belgesi dökümünü sizlere sunuyoruz. Ağustos Çarşamba günü erişime açılan KPSS giriş belgesi alma son gün ise Ağustos tarihinde son bulacak. E-devlet uygulaması üzerinden kolaylık giriş yapılarak gereken tüm işlemleri yapmak oldukça basit yöntemler arasında. KPSS işlemlerini ÖSYM'nin resmi web adresi "ais.osym.gov.tr" ve e-devlet uygulaması üzerinden "giris.turkiye.gov.tr" adreseleri üzerinden kolaylıkla sorgulama ekranına ulaşılabilir. ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, KPSS'ye lisans düzeyinde giren adaylar, branş bazında sıralamalarını ÖSYM'nin "http://ais.osym.gov.tr" internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleriyle öğrenebilecek.

KPSS branşları yayınlandı

KPSS'ye lisans düzeyinde katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne yansıtıldı. Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) lisans düzeyinde katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne yansıtıldı. Branş bazında sıralamalar, adayları bilgilendirme amacıyla oluşturuldu. Böylece adaylar, kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasındaki başarı durumlarını değerlendirebilecek.

Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımayacak ve değerlendirmelerde ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınacak.

KPSS ortaöğretim/ön lisansa son başvuru tarihi olan Ağustos itibarıyla ön lisans diploması almaya hak kazanmış adaylar, ortaöğretim düzeyinde sınava girmek için başvuramayacak. Başvuru ekranına yansıtılan MEB e-okul ile YÖKSİS kaynaklı eğitim bilgileri, ÖSYM başvuru merkezlerinde değiştirilemeyecek. MEB e-okul ile YÖKSİS'teki eğitim bilgilerinde eksiklik veya düzeltme olan adayların, başvuru süresi içinde kendi okullarına ve üniversitelerine başvurarak bu bilgilerinin düzeltilmesini sağlamaları gerekiyor.

MEB e-okul ve YÖKSİS'te eğitim bilgisi bulunmayan adaylardan (KKTC hariç yurt dışı, askeri okul öğrencileri-mezunları ile ÖSYM aday işlemleri sisteminden (ais) yabancı uyruklu numarası edinen (0 ile başlayan YU numarası adaylar), ÖSYM arşivinde de eğitim bilgisi bulunmayan veya ÖSYM arşivindeki eğitim bilgilerinde düzeltme-değişiklik bulunanların bilgileri, ÖSYM başvuru merkezlerince değiştirilebilecek.

Kasım ve Ekim tarihlerinde yapılacak KPSS'nin süresi 2 saat (120 dakika) olacaktır. Sınavda adaylara Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri uygulanacaktır. Testler adaylara bir kitapçık hâlinde verilecek ve bir cevap kâğıdı kullanılacaktır. Testlerin içeriğine ilişkin bilgiler Tablo-1'de verilmiştir.

Konular

TUS sınavında önemli değişiklik
Ücretli Öğretmenlik Başvurusu E Devletten Nasıl Yapılır?
EKPSS geçerlilik süresi 4 yıla çıkarıldı
E Devlet Denklik Başvurusu Sorgulama
Denklik ve Tanıma İşlemleri Online Başvuru Sistemi E Devlet Sorgulama
E-Devlet soy ağacı sorgulama sayfası giriş
MSÜ 2018 sınav başvuru ücreti ne kadar?
ALES'e ilişkin analizlerin yer aldığı ilk sınav değerlendirme raporu açıklandı
MSÜ'ye kimler başvuru yapabilir? Başvuru şartları nelerdir?
Soy ağacı araştırma nasıl yapılır?
Ailemde şehit olanlar var mı nasıl öğreneceğim?
e-Devlet soyağacı sorgulama daha eskiye dönük yapılabiliyor mu?
e-Devlet soyağacında neyi merak ediyoruz?
ÖSYM sınav görevlisi ücretlerinde kesinti kaldırıldı
Alt üst soy belgesi ile çifte vatandaşlık alınabilir mi?
E devlet sefer görev emri nasıl sorgulanır?
DGS'de neler değişti?
E Devlet Kara Nakil Araçları için Lojistik Sefer Görev Emri Sorgulama
MF Puanının TYT ve AYT testlerindeki ağırlıkları ve katkısı ne olacaktır?
YKS'ye Çalışmaya Nasıl Başlanmalı?
e-Devlet'ten Mirasçılık Belgesi Nasıl Alınır?
e Devlet miras sorgulama sayfası giriş
YKS Sınav Binasına En Geç Saat Kaçta Girebilir?
Son Sınıfında Okuyan Adaylar YKS Sınava Başvurularını Nasıl Yapacaklardır?
e Devlet deprem riski sorgulama ekranı giriş
MSÜ Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Açıklandı
TYT sınavında 150 barajını geçtim ancak 0,5 net şartını aşamadım sözel bölümden tercih yapabilir miyim?
KYKNET ile hangi işlemler e-devlet üzerinden yapılabilmektedir?
ÖSYM'den YDS adaylarına saat uyarısı
YÖK'ten diploma seçeneği