KYK Yurt Ücretlerinin Son Ödeme Tarihi Ne Zaman?
KYK yurt ücretleri en son ne zaman yatırılacak? Yüksek öğretim programlarına yerleşmeye hak kazanan ve devlet yurtlarında barınmak isteyen öğrenciler Ağustos tarihleri arasında KYK yurt başvurularını yaptı. Yurt başvuru sonuçlarının önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. Peki KYK yert ve özel yurtların ücretleri ne kadar?
YURTKUR’a bağlı genel ücret uygulaması yapılan yurtlarda aylık yatak ücreti 105 lira iken, bu para öğrencilerden 3’er aylık dönemlerde tahsil ediliyor. Ayrıca 175 TL depozito ücreti alınıyor.
Özel yurtlarda öğrencilere tek kişilikten 8 kişiliğe kadar çeşitli oda seçenekleri sunuluyor. Bu yurtlarda ücretsiz internet, 7/24 sıcak su gibi pek çok hizmet sunuluyor. İstanbul dışındaki illerde ücretlere kahvaltı ve akşam yemeği de dahil ediliyor. Eski öğrencilerin haziranda kayıt yeniledikleri için yurtlar şimdilik yüzde 50 dolu.
Özel öğrenci yurt ücretleri 320 lira ile 1.150 lira arasında. Peşin ödemelerde öğrencilere yüzde 10’a varan indirim uygulanıyor.
KYK YURT ÜCRETİ VE DEPOZİTO İŞLEMLERİ NASIL UYGULANIYOR?
Yurtlarda ücret ödenerek barınılır. Yurdun fiziki yapısı ve barınma durumuna göre farklı yurt ücreti uygulanmaktadır.
KYK YURT ÜCRETİ ne zaman VE NASIL ÖDENECEKTİR?
Yurt ücretleri aylık olarak tahsil edilir. Kayıt olunan ay ile kayıt sildirilen ayda ise günlük ücret hesabı yapılır. Bir ay 30 gün üzerinden hesap edilir. Kayıtlarda kayıt gününün de ücreti alınır. Kayıt sildirmelerde ise işlem gününden sonraki günlerin ücreti iade edilir.
Yurt ücretleri en geç ayın son günü saat 21.00’a kadar banka aracılığıyla ödenir. İlk kayıtta yurt ücreti ve depozito ücreti kayıt sırasında yurt kasasına yatırılacaktır. Öğrenci, kayıt tarihine göre ödeyeceği yurt ücretini ve depozito miktarını, yayınlanması halinde Kurum internet sitesinden veya kaydolacağı yurt müdürlüğünden öğrenir.
Öğrenciler ileriki aylara ait yurt ücretini peşin olarak ödeyebilirler. Bir yıllık erken ödemelerde % 20 indirim yapılır.
Kayıt sildirme durumunda ücret ve depozito iade işlemleri ile depozito tamamlama işlemleri yurt kasasından yapılır.
Yaz okulu, staj gibi nedenlerle yaz aylarında nöbetçi yurtlarda kalan öğrenciler, asıl kayıtlı bulunduğu yurdun ücretini ödemeye devam eder.
Yurtta barınmakta iken kendi isteği ile kaydını sildiren öğrencilerin tekrar başvurmaları ve yurtta boş yer olması halinde, o öğretim yılı için iki kat yurt ücreti alınarak yeniden yurda kayıtları yapılır.
Yurtta barınmakta iken vefat eden öğrencilerin son ay yurt ücreti mahsup edilmeden depozitosu talep edilmesi halinde varislerine iade edilir. Talep edilmemesi halinde depozitosu 5 yıl bekletilir ve 5 yılın sonunda irat kaydedilir.
Artık yıl öğrencileri % 50 fazla yurt ücreti öderler.
KYK YURT ÜCRETİNİ ÖDEMEYENLERİN DURUMU NEDİR?
Yurt ücretini ödemeyenler hakkında aşağıdaki işlemler uygulanır:
Yurt ücretini ayın son gününe kadar ödemeyen öğrencinin yurt ücreti takip eden ayın ilk iş günü depozitosundan mahsup edilir. Depozitosunu tamamlaması için ayın 10’u mesai bitimine kadar (ayın 10’unun resmi tatil olması durumunda takip eden iş günü mesai bitimine kadar) süre verilir. Bu sürenin sonunda depozitosunu tamamlamaz ise bu günlerin ücreti de depozitosundan mahsup edilerek kaydı silinir. Kalan depozitosu talebi halinde iade edilir. Talep edilmemesi halinde depozitosu 5 yıl bekletilir ve 5 yılın sonunda irat kaydedilir.
Öğrenciler (a) bendinde belirtilen depozito tamamlama hakkından öğretim dönemi ve takip eden tatil ayları içinde en fazla iki kez yararlanabilirler. Üçüncü tekrarında öğrencinin yurt ücreti depozitosundan mahsup edilerek kaydı silinir. Kalan depozitosu talebi halinde iade edilir. Talep edilmemesi halinde depozitosu 5 yıl bekletilir ve 5 yılın sonunda irat kaydedilir.
KYK YURTLARINDA BARINMA HAK VE SÜRESİ NASIL İŞLİYOR?
a)Öğrenciler yurtlarda, öğrenim gördükleri bölümün normal öğrenim süresi kadar kalabilirler.
b)Yurtta barınan öğrenciler, yüksek öğretim programına devam ederken aynı il/ilçede üniversite veya bölüm değiştirirse, yatay veya dikey geçiş yaparsa yeni öğretim kurumunun normal öğrenim süresi sonuna kadar yurtta kalmaya devam ederler.
c)Yurtta barınan öğrenciler, yüksek öğretim programına devam ederken farklı il/ilçede üniversite veya bölüm değiştirirse, yatay veya dikey geçiş yaparsa öğrenim görecekleri il veya ilçede yurda yerleşmek için yeniden müracaat ederler. Bu öğrenciler yeni öğretim kurumunun normal öğrenim süresi sonuna kadar yurtta barınırlar.
d)Yurtta barınmayan öğrenciler, yüksek öğretim programına devam ederken aynı veya farklı il/ilçede üniversite veya bölüm değiştirirse, yatay veya dikey geçiş yaparsa, yurtta kalmaya hak kazanması durumunda yeni öğretim kurumunun normal öğrenim süresi sonuna kadar yurtta kalabilirler.
e)Ara sınıfta yurtta kalmaya başlayan öğrenciler, okula kayıt tarihleri esas alınarak normal öğrenim süresi kadar barındırılır.
f)Bir öğretim kurumundan mezun olan öğrenciler, ikinci bir öğretim kurumunda öğrenim görmeye başlayacakları takdirde yurda yerleşmek için yeniden müracaat ederler. Bu öğrencilerin başvuruları ara sınıflar gibi değerlendirilir.
g)Bir lisans programına kayıtlı olan ve yurtta barınan öğrencinin, diğer bir lisans programında çift anadal veya yandal eğitimi alması halinde, anadal normal öğrenim süresinin bitiminden sonra bir öğretim yılı daha normal öğrenci statüsünde barındırılır.
h)Yurtlara kayıt işlemi, öğretim yılı içinde hangi tarihte yapılmış olursa olsun, öğretim yılı sonunda öğrenci bir yıllık yurtta barınma hakkını kullanmış sayılır.
ı)Normal öğrenim süresi içerisinde öğrenimlerini bitirememiş yurt öğrencilerinden, ihtiyaç sahibi oldukları ve öğrenimi süresince yurttaki iyi hali tespit edilenlere, bir öğretim yılı daha yurtlarda barınma imkânı sağlanır.
j)Aftan yararlanarak yeniden öğrenime başlayan öğrenciler başvuruda bulundukları tarihte bulundukları sınıf esas alınarak normal öğrenim süresince barındırılır.
k)Lisansüstü öğrencilerinin barınma süreleri, 3/3/1983 tarihli ve 17976 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Lisans Üstü Eğitim Öğretim Enstitülerinin Teşkilât ve İşleyiş Yönetmeliğine göre belirlenir.
l)Öğrenci değişim programları kapsamında geçici olarak yurt içinde farklı şehirde eğitim görecek yurt öğrencileri, boş yer olması durumunda öncelikli olarak öğrenim göreceği şehirdeki yurtlara yerleştirilir. Dönüşlerinde ise esas öğrenim gördükleri şehirdeki yurtlarda boş yer olması durumunda, yine öncelikli olarak yurda yerleştirilirler. Yurt öğrencisi olmayan değişim programı öğrencileri ise ara sınıf gibi başvururlar.
m)Öğrenci değişim programları kapsamında geçici olarak yurt dışında öğrenim gören öğrenciler, dönüşlerinde yurtlarda boş yer olması durumunda yine öncelikli olarak yurda yerleştirilirler.
KYK Yurt Depozito Ücreti Nedir ?
Öğrencilerden zamanında yatırılmayan yurt ücretlerine veya yurtta yapacakları zarara karşılık olarak tutulan paradır.
Yurt Ücreti ve Depozito Alınmayacak Öğrenciler
- Devletin koruması altındaki öğrencilerden,
-Anne ve babası vefat etmiş olanlardan,
-Şehit ve gazi çocuklarından yurt ücreti ve depozito alınmaz.
KYK YURT İZİN İŞLEMLERİ NASIL İŞLİYOR
Kurum Yurtlarında barınan öğrencilere, yükseköğrenim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller ile hafta sonu (Cumartesi- Pazar ve diğer resmi tatiller hariç), bir öğretim yılında toplam 60 güne kadar izin verilebilmektedir.
Hafta boyunca derslere devam zorunluluğu olmayan öğrenciler, devam etmekte olmadığı günlere ait resmi yazı getirmeleri halinde almış oldukları izin 60 günlük izin süresine dahil edilmez.
Barındırılmakta Olan Öğrencilerin Hangi Sebeple Yurtla İlişiği Kesilir :
Yurda girmek için aranılan şartlardan herhangi birini sonradan kaybetmiş olanların,
Taksirli suçlar hariç, tecil edilmiş olsa dahi hakkında mahkumiyet kararı verilenlerin,
Yurt kurallarına uymayıp, süresiz uzaklaştırma cezası alanların,
Yurt ücretini zamanında ödemeyenlerin,
Devam etmekte olduğu öğretim kurumundan üç ay ve daha fazla uzaklaştırma cezası alanların yeniden öğrenime başladıkları tarihe kadar yurtla ilişkileri kesilir.
Yurtlarda Kullanım ve Sorumluluğunuza Verilen Malzemeler Nelerdir?
Kaydı yapılan öğrenciye kalacağı oda ve yatak numarası yurt idaresince verilmektedir.
Yatağınıza en yakın bir dolap da kullanımınıza tahsis edilmektedir.
Nevresim takımı, yastık, battaniye ve yorgan yurt malzeme deposundan verilmektedir.
KYK Sorgulama
- 2017 2018 Yükseköğrenim Bursu Başvuru İşlemleri Ne Zaman Sona Eriyor?
- 2017-2018 KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı mı?
- 2017-2018 KYK Yurt Başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?
- 2018 KYK burs ve kredi sonuçları ne zaman açıklanacak?
- 2018 KYK Kredi ve burs başvuru tarihi açıklandı mı?
- 2018 KYK yurt başvurusu ek yerleştirme sonuçları sorgulama
- 2018'de KYK burslarına ne kadar ödenecek?
- E Devlet KYK Yurt Başvuruları başlıyor
- KYK burs başvurusu yapmak istiyorum 2017-2018!
- KYK burs imkanından kimler yararlanabilir?
- KYK burs kredi nakil işlemleri e devlet giriş
- KYK Burs ve Öğrenim Kredisi Nedir?
- KYK ilk kayıt ücretini ödemeyen öğrencilerin durumu ne olacak?
- KYK İlk kayıt ücretleri nereden ödenecek?
- KYK yemeklerini gıda mühendisleri ve diyetisyenler kontrol ediyor mu?
- KYK yurt kayıt işlemleri e devletten nasıl yapılır?
- KYK Yurt Ücretlerinin Son Ödeme Tarihi Ne Zaman?
- KYK Yurt ve Depozito Ücretleri Sorgulama 2017-2018
- KYK Yurt Yerleştirmeleri ne zaman sona erecek?
- KYK YurtKur Ek Yerleştirme Yedek Aday Başvuruları Ne Zaman?
- KYK Yurtlarına kayıt sırasında istenen belgeler nelerdir?
- Öğrenciler KYK yurt başvurusu ve kayıt işlemlerini nasıl yapacak?
- YÖK bursu ne zaman yatacak?
- Yurt kayıtları e-devlet üzerinden nasıl yapılacak?