hgs  eokul   lgs   kyk  
  27.04.2024  

YGS

YGS Sonuçları Açıklandı mı? Öğrenmek için Tıklayın



Mart 2018 tarihinde gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavına (2018-YGS) değerlendirme işlemleri tamamlanmış olup sınav sonuçları, Mart 2018 tarihinde saat 17:15’den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden açıklanacaktır. Adaylar, sınav sonuçlarını yukarıda belirtilen İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

YGS Barajı Nasıl Aşılır?



YGS baraj aşma formülleri nelerdir,150 ve 180 barajı için Kaç Net Lazım,Üniversite sınavında barajı aşmanın formülü nedir? İşte YGS sınavında baraj puanını aşmanın formülleri...

150’I AŞMAK İÇİN

Tüm testlerden eşit olursa ortalama 16 net, 150’ı elde etmek için yeterli: Şöyle: 4 matematik, 4 fen, 4 Türkçe, 4 sosyal. Matematikten daha çok çözerek de 16’dan az soruyla 150 alınabilir.

2017 YGS'de Nasıl Başarılı Olurum?



İlk önce şunu iyi bilmemiz gerekiyor,sınava sadece biz girmiyoruz.Bugün binlerce hatta milyonlarca insan birbirinden farklı sınazlara girmekte.Doğal olarakta bazıları başarılı, bazılarıda başarısız olmakta.Peki başarılı olmak veya başarısız olmak neye bağlıdır? Bu yazımızda daha çok YGS de nasıl başarılı olunur? Sorusunun cevabını vereceğiz.

2018 YGS Başvuru Koşulları Nelerdir?



2018 Ygs’ye başvuru yapmak isteyen adayların sınava katılmak için ne gibi şartlar gerektiğini çok iyi bilmesi lazımdır. Bu yazımızda adayların ne gibi şartlara sahip olmaları gerektiğini sizler için derledik. Sınava başvuruda bulunacak adaylar için 2018 Ygs Başvuru Koşulları başlığı altında sunacağız.

YGS Başvuru Ücreti Online Ödeme İşlemleri




YGS Başvuru Ücretleri ÖSYM tarafından daha önceden belirtilen bankalara Ygs Başvurusu’ndan önce yatmaktadır.Sınav ücretleri her sene değişmektedir. 2013 yılında Ygs Başvuru Ücreti 40 TL, Sınavsız Geçiş Ücreti ise 10 TL olarak ödenmişti.

2014 Ygs Başvuru Ücreti ve Yatırılacak Bankalar

YGS'ye Hangi Adaylar Nereye ve Nasıl Başvuracak 2018?



YGS ve üniversitelere sınavsız geçiş (ÖSYS 2018) için başvurular Ocak ayı başlarında alınmaya başlanacak.Peki, Hangi Adayların Nereye Başvurmaları Gerekiyor?

Daha mezun olmamış sonuncu sınıf durumundaki üniversite adayları okullarının bağlı olduğu başvuru merkezine yapabilecekler.

Mezun olanlardan;

2018 YGS Başvuruları Nasıl Yapılıyor?




Adaylar, 2014 YGS başvuru tarihlerini duyar duymaz bu konudaki hazırlıklarını da başlatmış oldular.Her sene sınav tarihlerinin açıklanması ile beraber adaylar için "Peki YGS başvurularını nasıl yapacaz"soruları merak konusu olmakta.Bununla beraber Özellikle mezun olan adayların başvurularını nasıl yapacaklarını bilememesinden kaynaklı birçok sorun ile karşılaşılmakta.Ygs başvurusunda adayların daha kolay yol alması için sizler için bu yazıyı derledik.

YGS BAŞVURU AŞAMALARI:

2017 YGS Sınav Tarihi Ne Zaman?



Üniverisite'ye hazırlık yapan öğrenciler Mart 2016 tarihinde yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS 2016)'ya girecekler. Merakla beklenen YGS 2016 sınav giriş yerleri henüz açıklanmadı. Peki YGS giriş yerleri ne zaman açıklanacak? Giriş belgesi nasıl alınacak? Detaylar yazımızın devamında.

YGS ve LYS Kalkıyor mu?



Üniversiteye giriş sınavı için yapılması düşünülen değişikler hakkında yeni bilgiler ulaşmaya başladı.Adayların SBS sınavında olduğu gibi lise sınavlarında da derslerinin ortalaması ile yerleşebilmesi planlanıyor.


Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ın, önceki gün Bakanlar Kurulu’nun ardından dershanelerin kapatılmasıyla birlikte üniversiteye giriş sisteminin de 2 yıl içinde değiştirileceğini açıklaması, yeni sistemin nasıl olacağı sorusunu akıllara getirdi.

Sınavsız Üniversitede Hedef Büyüdü





Bakan Avcı sınavsız üniversiteye geçişte 2015 yılının hedef alındığını ve bu konudaki çalışmaların son hızıyla devam ettiğini ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yılda iki kere toplanan Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu’nda konuyla ilgili 2 yıl önce alınmış bir karar olduğunu hatırlatan Bakan Avcı, üniversiteye geçiş düzeninin Milli Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK,
ÖSYM koordinasyonunda yeniden biçimlendirilmesi, tek sınava ya da sınavlara endeksli olmaktan çıkartılmasının amaçlandığını söyledi.