2014 KPSS
ÖSYM KPSS Tercihlerinde Yaş Sınırı Var mı?
KPSS tercihlerinde yaş sınırı var mı? KPSS tercihlerinde (Kılavuzun özel şartlar bölümünde yazanlar hariç) üst yaş sınırı yoktur. 35 veya 40 yaş sınırı var gibi iddialar asılsızdır.
KPSS sınav sonuçları, kamuya personel alımlarında başvurulan ana sınavdır. Bu sınav sonuçlarına dayalı olarak bir çok statüde personel alımı yapılmaktadır. Aşağıda bu konuya ilişkin bir tablo bulunmaktadır.
KPSS'de Mezun Olmadan Tercih Yapılabilir mi?
2017 KPSS'ye henüz mezun olmadan (yani mezun olacağı düzeyden) girenlerin kamu kurumları tarafından yapılan personel alımlarına başvuru imkanını değerlendiriyoruz.
KPSS'de Tercih Sonucu Yerleştirilen Bir Aday Atanmış mı Olur?
Hayır. Yerleştirme işlemi; sadece adayın ilgili kontenjanı hak ettiğini gösterir ve memuriyet açısından hak sayılmaz. Yerleşenler, ayrıca kurum tarafından resmi bir işlemle atamaları yapılır.
Adaylar, kılavuzda kadro için belirtilen nitelikleri taşıdıklarını gösterir belgeleri, yerleştirildikleri kuruma verdikten sonra atanır.
ÖSYM KPSS Tercihlerinde Baraj Puan Var mı?
Merkezi yerleştirme-lerde baraj puan yoktur. 90 puan alan bir aday da, 50 puan alan bir aday da tercih yapabilir. Ancak 50 puan alan bir adayın, yerleşme ihtimalinin çok az olduğunu bilmesi gerekiyor.
2018 KYK yurt başvurusu ek yerleştirme sonuçları sorgulama
Kredi ve Yutlar Kurumuna (KYK) ek kontenjandan yerleşen öğrencilerin başvuruları başladı.Başvuruların, Ekim 2017 tarihi saat 23.59’a kadar açık kalacağı açıklandı.
2018 KYK yurt başvurusu ek yerleştirme sonuçları sorgulamak için tıklayınız
KPSS'de Kamu Kurumlarında Çalışanlar Tercih Yapabilir mi?
Evet yapabilirler. Kamu kurumlarında çalışanlar tercih yapabilirler ve duruma göre istifa ederek (sözleşmeli pozisyona yerleşmiş ise) ya da muvafakatla (memur kadrosuna yerleşmiş ise) yeni yerleştikleri kurumlara geçiş yapabilirler.
1. … bölümü mezunuyum. Memur olarak atanmak istiyorum. Ne yapmam gerekir?
2017 KPSS'de Hangi Yıl Puanı ile Tercih Yapılacak?
A grubu ve B grubu memurluk ayrımı
KPSS puanlarının kullanımında temel olarak 3 alım ayrım vardır. Bunlar; a grubu, b grubu ve öğretmenlik alımlarıdır. Öğretmenlik alımının ne olduğu açık ve net olduğu için diğer iki alımı incelemek gerekir:
A Grubu Kadrolar; uzmanlık, müfettişlik, kaymakamlık, denetmenlik gibi unvanlardır.
ÖSYM KPSS Tercihleri nasıl yapılacak?
Adaylar TC kimlik no ve aday şifreleri ile ÖSYM web sitesi üzerinden online olarak tercih yapacaklardır. Ayrıca, isteyen adaylar belli bir ücret karşılığında ÖSYM başvuru bürolarına giderek şahsen de tercih verebilirler. Başvuru bürolarının adres ve telefonları Tercih Kılavuzunun arkasında yer almaktadır. Posta veya elden teslim ile yapılan tercihler işleme konulmayacaktır.
ÖSYM KPSS Adayları Hangi Puanlarla Tercih Yapacak?
Lisans (4 yıllık) adayları P3 puanı ile; önlisans (2 yıllık) adayları P93 puanı ile; ortaöğretim (lise) adayları ise P94 puanıyla tercih yapılacak.
Tercihler nasıl yapılacak?
ÖSYM Aday Şifresi Olmayanlar Ne Yapmalı?
Aday şifresi sınav başvurusu esnasında verilmektedir. Şifresini hatırlamayan adaylar Kılavuzda belirtilen şekilde ÖSYM web sitesi üzerinden veya ÖSYM bürolarından yeni şifre alabilirler.
ÖSYM Aday İşlemleri Giriş için Tıklayınız