logo logo

Online rehber ve haber sitesi!

Mernis.Net

Online Rehberlik

Sistemimize üye olarak sitemizi daha aktif olarak kullanabilirsiniz.

Üyelik için tıkla

Mernis.Net

Online Rehber ve Haberler

KPSS Merkezi Yerleştirme ve Atama Süreci Nasıl İşliyor?



KPSS'ye giren milyonlarca aday şimdi merkezi yerleştirme ve atama sürecini bekliyor , ve sürecin nasıl işleyeceğini merak ediyor. osym.info olarak sizlere Devlet Personel Başkanlığı tarafından hazırlanan bilgileri aktarıyoruz.

Merkezi Yerleştirme ve Atama Süreci ile bu süreçte Kurumlara Düşen görevler aşağıda belirtilmiştir.

A) KAMU KURUM VE KURULUŞLARI

* Kamu kurum ve kuruluşları her yıl bütçe kanunuyla kendilerine kendilerine verilen açıktan atama izinleri çerçevesinde hizmet gereklerini dikkate alarak bir personel planlaması yaparlar.
* Bu planlama çerçevesinde ilk defa atama yapılmak istenen kadrolar belirlenir. Bu kadrolar Nitelik Kod Kılavuzunda belirlenen kodlar esas alınarak elektronik ortamda Devlet Personel Başkanlığına bildirilir.

B) DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI (DPB)

* YÖK Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı görüşleri ile yargı kararları çerçevesinde Nitelik Kod Kılavuzunu hazırlar ve gerekli değişiklikleri yapar. Kamu kurum ve kuruluşları, DPB tarafından onaylanan Nitelik Kod Kılavuzu'nda belirtilenler dışında ayrıca özel nitelik belirleyemez.

* Her yılın ocak ayında ÖSYM’nin de görüşü alınmak suretiyle yerleştirme takvimini belirleyip ilan eder.

* Yerleştirme yapılmak üzere kendisine yapılan bildirimleri, Nitelik Kod Kılavuzu'nda yer alan hususlara uygunluk yönünden inceleyerek, gerekli düzeltmeler yapıldıktan sonra ÖSYM Başkanlığına gönderir.

C) ÖSYM BAŞKANLIĞI

* Yerleştirme yapılacak (B) grubu kadrolarının sınıf, unvan, derece ve sayısı ile bu kadrolar için aranacak nitelikleri kapsayan bilgiler, DPB adına ÖSYM tarafından ilan edilir. Bunun için ÖSYM bir tercih kılavuzu hazırlar.
* Adayların tercihlerini alır. Adaylar 30 tercih hakkına sahiptir.
* Adayları (B) grubu kadrolara; KPSS puanları, tercihleri, kadro sayıları ve koşulları göz önünde tutmak suretiyle bilgisayar ortamında yerleştirir. Yerleştirme de adayların beyanları esas alınır.
* Yerleştirme işlemini gerçekleştirip sonuçları adaylara, kamu kurumlarına ve Devlet Personel Başkanlığına bildirir.

MERKEZİ YERLEŞTİRME SONRASI ATAMA SÜRECİ NASIL İŞLER?

* Adaylar, yerleştirildikleri kamu kurum ve kuruluşlarına, Tercih Kılavuzu’nda yazılı olan belgeler ve KPSS Sınav Sonuç Belgesi ile birlikte atanmak üzere süresi içinde başvururlar.
* Kamu kurum ve kuruluşları, atamaya yetkili amirin onayı ile beş kişiden oluşan bir sınav değerlendirme komisyonu kurar. Bu komisyon, atanmak üzere bildirilen adayları, aranılan nitelikler yönünden inceleyerek, nitelikleri uyanların atamalarının yapılmasını teklif eder.
* Adaylar herhangi bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, ilan edilmiş kadrolara doğrudan atanır. Ancak, atama için öngörülen koşullara uymayan veya gerekli belgeleri süresi içinde getiremeyen adayların atamaları yapılmaz. (ilgli haber için tıklayınız)

* Merkezi yerleştirmede herhangi bir tercihine yerleşen adaylar, göreve başlamasalar dahi, merkezi yerleştirme kapsamında bulunan kurumların personel alımlarına aynı sınav sonucu ile başvuruda bulunamazlar.

2016 KPSS Puanına göre Lise Önlisans ve Lisans düzeyinde ilk merkezi yerleştirme Aralık ayında ÖSYM tarafından yapılacak. Tercih kılavuzunda belirtilen kadroları Tüm Kamu Kurum ve Kuruşları 8 Ağustos- 18 Kasım 2016 tarihleri arasında Devlet Personel Başkanlığı (DPB) 'na bildirdiler. Devlet Personel Başkanlığı bu talepleri topladıktan sonra , 2 Aralık 2016 tarinde ÖSYM 'ye tercih kılavuzunu gönderecektir. ÖSYM Başkanlığı ise 21 Aralık - 30 Aralık 2016 tarihleri arasında Merkezi Yerleştirme için 2016 KPSS'ye giren Lise, Önlisans ve Lisans düzeyindeki milyonlarca adaydan tercih alacaktır.
KPSS