E Devlet KPSS sınav yerleri tıkla öğren
KPSS Ortaöğretim sınav giriş belgesini e-devlet sistemine giriş yaparak görebilirsiniz. Pazar günü yapılacak olan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim düzeyi için adayların sınav giriş belgeleri erişime açıldı. ÖSYM'nin aday işlemleri sistemi ya da e-devlet sistemi üzerinden şifreniz ile giriş yaparak KPSS sınav giriş belgenizi görüntüleyebilirsiniz. İşte tüm detaylı açıklamalar.
E Devlet KPSS sınav yerleri tıkla öğren
ÖSYM aday işlemleri sistemi KPSS sınav giriş belgesi için tıkla
KPSS Ortaöğretim sınav giriş belgesini e-devlet ile görüntülemek için haberimize bakabilirsiniz. Adayların heyecanla beklediği gün geldi çattı. Pazar günü yapılacak olan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim düzeyi için nerede sınava gireceğini merak eden adayların giriş belgeleri erişime açıldı. ÖSYM'nin aday işlemleri sistemi üzerinden T.C kimlik no ile ya da E-devlet sistemi üzerinden KPSS sınav giriş yerlerinizi öğrenebilirsiniz. KPSS ile ilgili tüm detayları ve belge görüntüleme ekranını buradan sizlerle paylaşıyoruz.
İlgili tarihlerde uygulanacak olan Kamu Personel Seçme Sınavına (KPSS-Ortaöğretim) başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemi tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edineceklerdir.
SINAVA GİRİŞ BELGESİNDE YER ALAN TEMEL KURALLAR
Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacaktır. Belge üzerinde adayın fotoğrafı bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraf olmasına özen göstermelidirler. Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmak zorundadır. Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM'nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalıdır. Sınava Giriş Belgesi'ni (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacaktır. Adaylara Sınava Giriş Belgesi gönderilmeyecektir.
Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete ÖSYM tarafından temin edileceğinden, şeffaf pet şişe içerisindeki su dışında hiçbir araç, gereç, içecek ve yiyeceği sınava gireceğiniz binaya getirmeyiniz. Sınava şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilirsiniz.
Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesinden başka, nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya pasaportunu yanlarında bulundurmaları zorunludur.
ÖZEL KİMLİK BELGESİ:
Nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Süresi geçerli pasaport, pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı Tutuklu/hükümlü adayların bu durumlarını kanıtlayanfotoğraflı resmî belge Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait
Pembe/Mavi Kartlar
Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacaktır. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanıyabilmelerini sağlayacak, sınav görevlilerinde adayı tanımada tereddüt oluşturmayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanımasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan (T.C. Kimlik Numarası elle veya daktilo ile sonradan yazılmış veya ilave edilmiş olmamalıdır.) nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir.
! Adayların kimlik belgesinin aslını yanında bulundurması gerekmektedir. Fotokopi belge vb. kabul edilmez. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacak; sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacaktır.
Sınav günü sınav görevlilerinin, fotoğrafından adayın kimliğini belirlemede güçlük çektiği takdirde, adayı sınava almayabileceği veya adayın sınavının geçersiz sayılabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.
E-DEVLET İLE GİRİŞ
ÖSYM'nin aday veya görevli şifresi ile giriş yapılan uygulamalarına, e-devlet üzerinden güvenli giriş yapma özelliği eklendi.
ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, e-devlet üzerinden ÖSYM'nin aday işlemleri sistemi (https://ais.osym.gov.tr), başvuru merkeziişlemleri sistemi (https://bmis.osym.gov.tr), sınav merkezi işlemleri sistemi (https://smis.osym.gov.tr), kamu kurumları işlemleri sistemi (https://kkis.osym.gov.tr) ve görevli işlemleri sistemi (https://gis.osym.gov.tr) uygulamalarına giriş yapılabilecek.
Bu özellik ile ÖSYM şifresi kullanılarak yapılan tüm işlemlerin, e-devlet üzerinden de gerçekleştirilebilmesine imkan sağlandı. ÖSYM şifresinin kullanımı ve edinimi ile ilgili herhangi bir değişikliğe ise gidilmedi.
ÖSYM şifresi kullanılarak veya e-devlet üzerinden giriş yapılarak gerçekleştirilen tüm işlemlerin sorumluluğu, adayın veya görevlinin kendisine ait olacak. Bu nedenle şifrenin hiç kimseyle paylaşılmaması gerekiyor.
Ayrıca e-devlet kapısından tek tıkla giriş özelliği kullanılarak da uygulamalara güvenli giriş yapma, ÖSYM kartlı ödeme sistemine erişebilme ve ÖSYM sisteminde var olan sınav ve yerleştirme sonuçlarını toplu görme ekranına erişim özelliği eklendi.
ÖSYM (Bilkent-Ankara) ve başvuru merkezlerinde aday veya görevliye e-devlet şifresi verme işlemi yapılmayacak.
Konular
- TUS sınavında önemli değişiklik
- Ücretli Öğretmenlik Başvurusu E Devletten Nasıl Yapılır?
- EKPSS geçerlilik süresi 4 yıla çıkarıldı
- E Devlet Denklik Başvurusu Sorgulama
- Denklik ve Tanıma İşlemleri Online Başvuru Sistemi E Devlet Sorgulama
- E-Devlet soy ağacı sorgulama sayfası giriş
- MSÜ 2018 sınav başvuru ücreti ne kadar?
- ALES'e ilişkin analizlerin yer aldığı ilk sınav değerlendirme raporu açıklandı
- MSÜ'ye kimler başvuru yapabilir? Başvuru şartları nelerdir?
- Soy ağacı araştırma nasıl yapılır?
- Ailemde şehit olanlar var mı nasıl öğreneceğim?
- e-Devlet soyağacı sorgulama daha eskiye dönük yapılabiliyor mu?
- e-Devlet soyağacında neyi merak ediyoruz?
- ÖSYM sınav görevlisi ücretlerinde kesinti kaldırıldı
- Alt üst soy belgesi ile çifte vatandaşlık alınabilir mi?
- E devlet sefer görev emri nasıl sorgulanır?
- DGS'de neler değişti?
- E Devlet Kara Nakil Araçları için Lojistik Sefer Görev Emri Sorgulama
- MF Puanının TYT ve AYT testlerindeki ağırlıkları ve katkısı ne olacaktır?
- YKS'ye Çalışmaya Nasıl Başlanmalı?
- e-Devlet'ten Mirasçılık Belgesi Nasıl Alınır?
- e Devlet miras sorgulama sayfası giriş
- YKS Sınav Binasına En Geç Saat Kaçta Girebilir?
- Son Sınıfında Okuyan Adaylar YKS Sınava Başvurularını Nasıl Yapacaklardır?
- e Devlet deprem riski sorgulama ekranı giriş
- MSÜ Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Açıklandı
- TYT sınavında 150 barajını geçtim ancak 0,5 net şartını aşamadım sözel bölümden tercih yapabilir miyim?
- KYKNET ile hangi işlemler e-devlet üzerinden yapılabilmektedir?
- ÖSYM'den YDS adaylarına saat uyarısı
- YÖK'ten diploma seçeneği