hgs  eokul   lgs   kyk  
  19.03.2024  

e Devlet miras sorgulama sayfası giriş



e Devlet miras sorgulama sayesinde milyonlarca vatandaş kendilerine miras kalıp kalmadığını öğrendi. Adalet Bakanlığı ile e-Devlet iş birliği sayesinde Mirasçılık belgesi sorgulama hizmeti vatandaşın beğenisine sunulmuştu. e Devlet üzerinden miras sorgulama nasıl yapılır?

Adalet Bakanlığının yaptığı çalışmayla mirasçılık belgesi "e-Devlet" üzerinden verilmeye başlandı. Vatandaşlar E-Devlet üzerinden miras sorgulama işlemini gerçekleştirmeye devam ediyor. İşte adım adım miras sorgulama...

E-DEVLET MİRAS SORGULAMA YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

E-Devlet üzerinden miras sorgulama işlemini gerçekleştirebilmek için e-Devlet şifrenizin olması gerekiyor. E-Devlet şifreniz yoksa bu hizmetten ve diğer hizmetlerden faydalanabilmek için en yakın PTT şubesinden şifrenizi alabilirsiniz. E-Devlet şifresi olan vatandaşlar, e-Devlet'in resmi internet sitesine (https://www.turkiye.gov.tr/) T.C. Kimlik numaraları ve e-Devlet şifreleri ile giriş yaptıkran sonra arama butonuna "Veraset İlami Sorgulama" yazdıktan sonra hizmeti görebilecekler.

Daha sonra gelen pencerede miras sorgulama yapabilmek için 'Miras Bırakan T.C. Kimlik Numarası"nı yazması gerekiyor. Ardından sorgula butonuna bastıktan sonra miras sorgulama işlemi gerçekleştirilebilecek.

Miras sorgulama sayfası üzerinden hizmet ile ilgili şu açıklama yapıldı:

"Yargı birimlerinden alınan “Mirasçılık Belgesi Verilmesi” talepleri UYAP üzerinden elektronik ortamda 06.03.2015 tarihinden itibaren verilmeye başlanmıştır. 16.12.2016 tarihinden itibaren yargılamayı gerektiren durumlar hariç olmak üzere ölüm tarihi 1990 yılı sonrası olan kişiler için “Mirasçılık Belgesi Verilmesi” talebinin UYAP sisteminden yapılması zorunlu hale getirilmiştir. Bu kapsamda yukarıdaki koşula uyan “Mirasçılık Belgesi Verilmesi” ve Mirasçılık Belgesinin İptali” kararları bu hizmet üzerinden görüntülenebilecektir.

GEÇEN HAFTA 436 BİNE ULAŞMIŞTI

Adalet Bakanlığının yaptığı çalışmayla mirasçılık belgesinin "e-Devlet" üzerinden verilmesine başlanmasının ardından geçen haftaki işlem sayısı 436 bin 491'e ulaştı.

Alınan bilgiye göre, Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, sulh hukuk mahkemelerinin kararıyla verilen mirasçılık belgelerine "e-Devlet" üzerinden ulaşılmasına yönelik çalışma yaptı.

Çalışmaların tamamlanmasıyla Bakanlığın, "e-Devlet" üzerinden sunduğu hizmetler arasına "Veraset İlamı Sorgulama" da eklendi.

"e-Devlet" üzerinden, ölüm tarihi 1990 yılı ve sonrası olan kişilerin mirasçılık belgesinin verilmesine 22 Şubat'ta başlandı.

Uygulamanın hayata geçtiği ilk gün 2 bin 540 işlem yapıldı. Dün, yeni uygulamanın başladığına ilişkin duyuruların yapılmasının ardından 288 bin 347, bugün ise 436 bin 491 işlem yapıldı.

Uygulamanın başlamasından itibaren 13 günde toplam 757 bin 506 kişi mirasçılık belgesine "e-Devlet" üzerinden ulaştı.

Mirasçılık belgesi sorgulamasında miras bırakanın vatandaşlık numarasının bilinmesi şartının da kaldırılması yönünde çalışma yapılırken, kişilerin kendi vatandaşlık numaralarını girmeleriyle mirasçılık belgelerine tek işlemle ulaşmalarının hedeflendiği öğrenildi.

e-Devlet Şifrenizi mi unuttunuz?

Daha önce cep telefonu numaranızı www.turkiye.gov.tr'ye kaydedip, doğruladıysanız, PTT'ye gitmeden yeni bir şifre oluşturabilirsiniz.

Mobil imza veya elektronik imza kullanıcısı iseniz bunlardan biri ile de sisteme giriş yapabilir, dilerseniz şifre oluşturabilirsiniz.

İnternet bankacılığı müşterisi iseniz, https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/Banka-Giris sayfasında müşterisi olduğunuz bankanın İnternet şubesi sayfasına giriş yaptıktan sonra tekrar bir şifreye ihtiyaç duymadan doğrudan e-Devlet Kapısı'na giriş yapabilir, dilerseniz şifre oluşturabilirsiniz.

Konular

TUS sınavında önemli değişiklik
Ücretli Öğretmenlik Başvurusu E Devletten Nasıl Yapılır?
EKPSS geçerlilik süresi 4 yıla çıkarıldı
E Devlet Denklik Başvurusu Sorgulama
Denklik ve Tanıma İşlemleri Online Başvuru Sistemi E Devlet Sorgulama
E-Devlet soy ağacı sorgulama sayfası giriş
MSÜ 2018 sınav başvuru ücreti ne kadar?
ALES'e ilişkin analizlerin yer aldığı ilk sınav değerlendirme raporu açıklandı
MSÜ'ye kimler başvuru yapabilir? Başvuru şartları nelerdir?
Soy ağacı araştırma nasıl yapılır?
Ailemde şehit olanlar var mı nasıl öğreneceğim?
e-Devlet soyağacı sorgulama daha eskiye dönük yapılabiliyor mu?
e-Devlet soyağacında neyi merak ediyoruz?
ÖSYM sınav görevlisi ücretlerinde kesinti kaldırıldı
Alt üst soy belgesi ile çifte vatandaşlık alınabilir mi?
E devlet sefer görev emri nasıl sorgulanır?
DGS'de neler değişti?
E Devlet Kara Nakil Araçları için Lojistik Sefer Görev Emri Sorgulama
MF Puanının TYT ve AYT testlerindeki ağırlıkları ve katkısı ne olacaktır?
YKS'ye Çalışmaya Nasıl Başlanmalı?
e-Devlet'ten Mirasçılık Belgesi Nasıl Alınır?
e Devlet miras sorgulama sayfası giriş
YKS Sınav Binasına En Geç Saat Kaçta Girebilir?
Son Sınıfında Okuyan Adaylar YKS Sınava Başvurularını Nasıl Yapacaklardır?
e Devlet deprem riski sorgulama ekranı giriş
MSÜ Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Açıklandı
TYT sınavında 150 barajını geçtim ancak 0,5 net şartını aşamadım sözel bölümden tercih yapabilir miyim?
KYKNET ile hangi işlemler e-devlet üzerinden yapılabilmektedir?
ÖSYM'den YDS adaylarına saat uyarısı
YÖK'ten diploma seçeneği