ÖSYM Aday Şifresi Öğrenme / YGS Başvurusu Yapma 2018
ÖSYM Aday İşlemleri Giriş için Tıklayınız
YGS başvuruları başladı.ÖSYM Aday Şifresi unutanlar ne yapmalı? ÖSYM Aday Şifresi nasıl alınır? ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine giriş yapmak için tıklayınız.
Aday işlemlerine yönelik olarak hizmet veren Aday İşlemleri Sistemine ÖSYM'nin (https://ais.osym.gov.tr) adresinden ulaşabilirsiniz.. Adaylar sisteme giriş yaptıktan sonra sistem kullanımına yönelik açıklamaları "Yardım" kısmında bulabileceklerdir. 2018-ÖSYS kayıtları aday işlemleri sistemi üzerinden alınacaktır.
Adaylar T.C. Kimlik / Y.U. Numaraları ve şifreleri ile Aday İşlemleri Sistemine giriş yapabilirler. Adaylar şifre ve giriş ile ilgili sorunları için ÖSYM Çağrı Merkezini (444 OSYM (6796)) arayabilirler. Adaylar şifrelerini kesinlikle başkaları ile paylaşmamalıdır.
ÖSYM Aday Şifresi Unuttum Linki için Tıklayın
YGS Başvuru İşlemleri İçin Tıklayın
YU Numarası Nedir?
YU Numarası; T.C. Kimlik Numarası olmayan adayların ÖSYM tarafından düzenlenen herhangi bir sınava başvurabilmeleri için sahip olmaları gereken üyelik numarasıdır.
9 ile Başlayan YU Numarası Nedir?
Yabancı Kimlik No, 11 haneden oluşan, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından gerekli şartları sağlayan yabancılara verilmiş tekil bir sayıdır. 9 ile başlayan YU numarası hakkında bilgi almak için tıklayınız.
9 ile başlayan YU Numarası bulunan adaylara ÖSYM tarafından ÖSYM YU Numarası verilmemektedir. Adaylar başvurularında 9 ile başlayan YU Numaralarını kullanabilirler.
0 ile Başlayan YU Numarası Nedir?
T.C. Kimlik Numarası veya Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilmiş 9 ile başlayan YU numarası olmayan adaylara sadece ÖSYM ile ilgili işlemlerde kullanılmak üzere ÖSYM tarafından verilen 11 haneli tekil üyelik numarasıdır.
0 ile Başlayan YU Numarası Nasıl Edinilir?
T.C. Kimlik Numarası veya 9 ile başlayan YU Numarası olan adaylara ÖSYM tarafından YU Numarası verilmemektedir.ÖSYM YU Numarası edinme işlemi için aşağıdaki adımları uygulayınız:
(http://ais.osym.gov.tr/YabanciUyruk/YabanciUyrukNoEdinme) sayfası üzerinden YU Edinme Formunu doldurunuz.
Forma girdiğiniz tüm bilgilerin doğruluğu kontrol ediniz ve doğruluğuna emin olduktan sonra "KAYDET" butonuna basınız."KAYDET" butonuna basıldığında "YU No Talep Formu" oluşturulacak ve sistem tarafından 7 gün geçerliliği olan bir "BELGE KODU" otomatik olarak üretilecektir.
"YU No Talep Formu"nun çıktısını alınız ve 7 gün içerisinde bir ÖSYM Sınav Koordinatörlüğüne çıktıyla birlikte başvurunuz.
KKTC dışındaki yurt dışı adayları 444 6796 ÖSYM Çağrı Merkezini arayarak YU Aday Kayıt işlemlerini tamamlayabilirler.YU Numarası edinmenize engel bir durum yoksa 0 ile başlayan ÖSYM YU Numarası sistem tarafından verilecektir.
Belge Kodunuzun geçerliliği 7 gündür. 7 gün içerisinde bir sınav koordinatörlüğüne başvurmadığınız takdirde belge kodunuz sistemden otomatik olarak silinecektir.
Daha önce sınav başvurusunda bulunduğum 0 ile başlayan ÖSYM YU Numaram var fakat ÖSYM YU Numaramı unuttum, ne yapmalıyım?
YU Edinme Formunu "Sınav Başvurusu yaptığım bir YU Numaram var fakat YU Numaramı hatırlamıyorum" kutucuğunu işaretleyerek doldurunuz ve yukarıda belirtilen diğer ÖSYM YU Edinme adımlarını gerçekleştiriniz.
İşlem sonunda sistemde bilgilerinizle örtüşen bir YU Numarası varsa eşleştirme yapılabilecek, eşleşen bir YU Numarası yoksa yeni bir YU Numarası verilecektir.
YGS Başvuruları Ocakta
2018 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS 2018) başvuru işlemleri, Ocak 2018 tarihinde başlayacak.
2018-ÖSYS’ye (Sınavsız Geçiş dâhil) ilişkin başvurma, başvurma koşulları, sınav, değerlendirme ve yerleştirme ile ilgili kurallar ve işlemler, 2018-ÖSYS Kılavuzunda yer almaktadır. Adaylar, 2018-ÖSYS Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Başvurular ÖSYM'nin (http://www.osym.gov.tr/) adresinde yayımlanan kılavuzdaki kurallar doğrultusunda yapılacaktır. 2018-ÖSYS’ye başvurmak isteyen adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.
Adayların ÖSYS başvurularının alınması ile ilgili çalışmalar tamamlanmıştır. Başvuru esnasında adayların herhangi bir sorunla karşılaşmamaları için başvuru sistemi, başvuru merkezlerine test amaçlı açılmış, başvuru merkezleri sistem üzerindeki kontrol işlemlerini yapmışlardır. Adayların, başvuru merkezlerinde oluşabilecek yoğunluğu dikkate alarak, başvuru işlemlerini başvuru süresinin son günlerine bırakmamaları önemle hatırlatılır.
2018 YGS Başvuruları
- 2018 YGS Aday Başvuru Formu Nasıl Doldurulacak?
- 2018 YGS Başvuru Bilgileri Nasıl ve Nereden Değiştirilecek?
- 2018 YGS Başvuru İşlemi Nasıl Yapılacak?
- 2018 YGS Başvuru Kılavuzunda Neler Var?
- 2018 YGS Başvuru Koşulları Nelerdir?
- 2018 YGS Başvuru Sayfası (ÖSYM)
- 2018 YGS Başvuru Tarihleri Ne Zaman Başlıyor?
- 2018 YGS Başvuru Ücreti Ne Kadar? Hangi Bankaya Yatırılacak?
- 2018 YGS Başvuru ve Sınav Ücreti Nasıl Yatırılacak?
- 2018 YGS Başvuruları Nasıl Yapılıyor?
- 2018 YGS Başvuruları Ne Zaman?
- 2018 YGS Sınav Giriş Yerleri ve Başvuruları Ne Zaman Açıklanacak?
- 2018 YGS ve LYS Başvuru Tarihleri Ne Zaman Başlayacak?
- 2018 YGS'ye Başvuru İşlemi Nasıl Tamamlanacak?
- 2018 YGS'ye Bireysel Başvuru Nasıl Yapılır?
- 2018 YGS’ye Kimler Başvurabilir?
- ÖSYM 2018 YGS LYS Sınav ve Başvuru Tarihleri Açıklandı mı?
- ÖSYM Aday Şifresi Öğrenme / YGS Başvurusu Yapma 2018
- ÖSYM YGS Başvurusu Yapacaklar Bunlara Dikkat Edin!
- ÖSYM'den YGS Adaylarına Kamu Spotlu Uyarı!
- ÖSYM'den YGS ve LYS Açıklaması
- YGS Başvuru Sonrası Verilen İnternet Erişim Şifresi Ne İşe Yarar
- YGS Başvuru Ücreti Hangi Bankaya Yatırılacak 2018?
- YGS Başvuru Ücreti Online Ödeme İşlemleri
- YGS'ye Başvuru Yapamayan Öğrenciler Ne Yapacak? Süre Uzatılacak mı?
- YGS'ye Hangi Adaylar Nereye ve Nasıl Başvuracak 2018?